IAM endorsed assessor status van IES weer verlengd!

Sinds 2010 is IES door het Institute of Asset Management (IAM) aangewezen als “IAM Endorsed Assessor”. Dit betekent dat wij voldoen aan de hoge eisen die het IAM stelt aan het zorgvuldig en objectief vaststellen van het assetmanagement ontwikkelingsniveau van je organisatie. Dit doen we met onze eigen assessment omgeving, de Asset Management workbench® die volledig compliant is met ISO 55000.

Periodiek toetst het IAM of we nog steeds voldoen aan de eisen en bij goed gevolg wordt de Endorsed Assessor status verlengd. Onlangs was dat weer het geval!

Het continueren van de IAM Endorsed Assessor status vinden wij erg belangrijk, omdat we onze klanten de hoogste kwaliteit willen bieden met onze diensten gericht op assetmanagement. De toetsing van het IAM levert hier een bijdrage aan.

Toepassen in organisaties

Met onze Asset Management workbench® beoordelen we hoe goed het assetmanagementsysteem binnen je organisatie is ingericht. Er wordt inzicht gegeven in het kwaliteitsniveau van het assetmanagementsysteem en welke risico’s zich daarbij kunnen voordoen. Vervolgens schrijven we een verbeterplan om het assetmanagementsysteem optimaal te laten presteren en de risico’s te reduceren. De verbeteringen zijn gericht op alle niveaus binnen de organisatie, zodat je uiteindelijk klaar bent voor de ISO 55000 certificering. Belangrijker is misschien dat het verbeterplan resulteert in een geoptimaliseerd assetmanagementsysteem met gereduceerde risico’s, het voorkomen van onnodig hoge kosten, een hogere klanttevredenheid en uiteindelijk een hogere toegevoegde waarde.

In een aantal van onze artikelen kun je onze aanpak en resultaten lezen bij organisaties als Regiotram Utrecht en APM Terminals Rotterdam Maasvlakte II. Zie hieronder de links naar deze artikelen:

– Regiotram Utrecht: Van nieuwe beheerorganisatie tot pas 55 certificaat

– Regiotram Utrecht: Assetmanagement implementatie bij Regiotram terugverdiend in minder dan 2 jaar! 

– APM Terminals Rotterdam Maasvlakte II: Opzetten assetmanagement organisatie

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in het kwaliteitsniveau van het assetmanagementsysteem van jouw organisatie en waar er kansen liggen ter verbetering? Neem dan contact met ons op! In een korte tijd kunnen wij het assetmanagementsysteem tot een ISO 55000 certificering laten komen.

By the way: we zijn ook IAM endorsed trainer en IAM Examination Center!