IES blikt terug op IAM NL congres

Donderdag 26 september was het zover: het Institute of Assetmanagement (IAM) NL congres waar de eerste IAM Nederland awards voor assetmanagementprofessional en assetmanagementteam van het jaar werden uitgereikt. De inzendingen werden door de vakjury beoordeeld en de genomineerden hadden in een interview de ingediende case verdedigd.

Mart Folkerts van Asset Rail/Arcadis en het team Technisch Management Bagage van de Schiphol Group zijn de winnaars van de awards. Namens IES Asset Management (IES) van harte gefeliciteerd en wij wensen jullie nog veel succesvolle jaren toe!

Met deze awards wil IAM de successen vieren, leren van de genomineerden en het vakmanschap van de winnaars erkennen op het gebied van het assetmanagement in Nederland.

Eén van de genomineerden voor het assetmanagement team van het jaar was ook Draka Comteq Fibre B.V., onderdeel van de Prysmian Group. IES sengineer Dimitri Koenen is als projectmanager onderdeel van dit team. Lees hier de bijdrage van IES bij Prysmian. IES was dan ook meer dan trots op de nominatie. De genomineerden waren geselecteerd, omdat zij op een dusdanige manier met het vak bezig zijn, dat het bijdraagt om assetmanagement naar een hoger platform te brengen, wat een belangrijke doelstelling is van het IAM.  

Naast de uitreiking van de awards, bestond de dag die werd begeleid door Jan Mens (algemeen directeur IES), uit een inspirerend programma. Door middel van sprekers en workshops werd er antwoord gegeven op de vraag: Wat kan assetmanagement bijdragen aan een duurzame maatschappij en wat is nodig om die bijdrage daadwerkelijk te leveren?

De vraag is ontstaan vanuit het thema ‘I’m responsible’. We kunnen allemaal een bijdrage leveren vanuit onze rol. De verschillende sprekers behandelde dit thema vanuit hun rol en context. Rob van Doorn als key note speaker gaf zijn visie vanuit leiderschap. De context waarin bedrijven werken is veelal dwingend. Om die reden heeft Pim Uijtdewilligen (MRDH) vanuit de context als asset owner in de maatschappelijke context zijn visie gegeven om vervolgens via Schiphol, de maatschappelijke en commerciële context, te komen tot DSM waar Ron van den Akker de balans tussen duurzaam zijn en ook winst maken heeft toegelicht. De afsluitende sprekers richten hun pijlen op de toekomst. De jonge assetmanagement-professionals gaven hun visie op ons vakgebied en prof. Ad van Wijk opende een toekomst beeld over waterstof als onze energie drager. Maar hij schetste ook de moeilijkheden die met de implementatie hiermee gepaard gaan. Kortom een totaal beeld waarbij we terug waren bij Rob van Doorn met leiderschap. Verandering vraagt leiderschap en eigenaarschap. I’m responsible!

Eén van de gegeven workshop tijdens het congres was ‘Assetmanagement is een puzzle’ en werd gegeven door IES sengineer Dimitri Koenen aan de hand van de eigen ontwikkelde IES assetmanagement puzzel.

Bekijk het onderstaande filmpje om een verdere indruk te krijgen van deze dag!