Maintenance management bij PPG

PPG Industries is een wereldwijde leverancier van verven, coatings, chemicaliën, optische producten, ‘specialty materials’, glas en glasvezel. Het bedrijf is in 1883 opgericht als de Pittsburgh Plate Glass Company maar veranderde in 1968 de naam naar PPG Industries aangezien het bedrijf internationaal opereerde en veel meer dan glas produceerde. De organisatie heeft meer dan 150 productielocaties en gelieerde vennootschappen en is actief in meer dan 60 landen.

Architectural Coatings EMEA neemt de tweede plaats in op de markt van decoratieve coatings in Europa, Afrika, het Midden-Oosten en de Franse Overzeese gebieden.

OPDRACHT

Binnen de EMEA business unit was binnen de muurverf fabriek in Uithoorn de positie van Maintenance Manager vacant, IES werd gevraagd om deze positie als interim waar te nemen totdat de functie definitief werd ingevuld.

DOORLOOPTIJD

Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een opdracht van 8 maanden van juli 2014 tot maart 2015. De positie van Maintenance Manager binnen PPG betekent het aansturen van de afdeling Maintenance met 4 FTE, uitvoeren en engineeren van groot onderhoud, onderhoudsjaarplan maken incl financiele onderbouwing (Capex), compliance zijn en blijven met regelgeving.

AANPAK

Het beschikbaar en betrouwbaar houden van de fabriek is essentieel, verf wordt geproduceerd op basis van de marktvraag en productie wordt zoveel mogelijk just in time uitgevoerd. Dit legt een grote druk op de productie en ook op de afdeling maintenance.

IES Asset management heeft bij deze opdracht de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • Operationeel aansturen afdeling
  • Uitvoeren personeelsbeleid; oa beoordelingscyclus
  • Opstellen financieel jaarplan zowel Opex als Capex
  • Opstellen onderhoudsjaarplan; objecten, taken en frequentie
  • Bewaken compliance met wet- en regelgeving

RESULTAAT

De afdeling is 8 maanden naar alle tevredenheid van de klant operationeel gehouden. Met name de frisse kijk op zaken en het onderscheiden van hoofd- en bijzaken heeft bijgedragen aan een succelvolle opdracht. Belangrijkste feit waarin dit terug te zien is is de grote hoeveelheid uitgevoerde projecten; het groot onderhoud lag bij aanvang van de opdracht achter op schema. Door projectmatig werken is deze achterstand weggewerkt.