Als je complexe bedrijfsmiddelen beheert is assetmanagement je belangrijkste gereedschap. Met assetmanagement maak je een voor jouw organisatie optimale afweging tussen prestaties, kosten en risico’s.

Praktisch gezien betekent dit dat je de bedrijfsdoelstellingen vertaalt in assetmanagement doelstellingen. Die vervolgens vertaald worden naar werkprocessen voor engineering, beheer en onderhoud. Doelstellingen worden gerealiseerd met op risico gebaseerde korte en lange termijn onderhouds- en investeringsplannen. De plannen worden beheerd en uitgevoerd op basis van een werkstroom, zodat het werk efficiënt en effectief gedaan wordt. Al dan niet door externe partijen die je weer moet aansturen. En je gebruikt allerlei methodieken (best practices) om op risico gebaseerde onderhoudsactiviteiten uit te voeren en beslissingen te nemen, je processen te verbeteren om zo tot betere resultaten te komen. Uiteindelijk moet je aanpak leiden tot optimaal levensduur management van de assets, waarmee de doelstellingen van het bedrijf wordt ondersteund.

Snel een idee krijgen hoe je er met je assetmanagement voor staat? Doe dan online onze gratis assetmanagement quickscan! De belangrijkste aspecten van ISO 55001 dekken we daarmee af, maar de quickscan is niet volledig natuurlijk. Maar met een eerste indruk heb je een aardige basis voor een eenvoudig verbeterplan.

Een gestructureerd aanvalsplan om tot optimale resultaten te komen is wel handig. Een plan dat je inzicht geeft in waar je nu staat en wat je moet doen om je doelstellingen te realiseren en tot verbetering te komen waar nodig. Maar ook het opstellen van het assetmanagement beleid, een strategisch assetmanagement plan (SAMP) en onderliggende assetmanagement plannen horen erbij. Zodat je uiteindelijk een aantoonbare bijdrage levert aan de corporate strategie van je organisatie.

Dat is best een serieuze uitdaging, zeker omdat de dagelijkse operatie gewoon door moet gaan en er daardoor vaak weinig tijd over is om aan verbetering te werken. Voordat je het weet ben je in de bekende vicieuze cirkel beland. Wij helpen je om hieruit te komen, je doelstellingen te realiseren en resultaten te halen.

Wil je weten hoe? Zie ons aanbod hieronder.

Meer weten over assetmanagement implementeren?

Neem contact op met Jan!

ing. Jan Mens

Operations Director

jan.mens@iesbv.nl