Als je complexe bedrijfsmiddelen beheert is assetmanagement je belangrijkste gereedschap. Met assetmanagement maak je een voor jouw organisatie optimale afweging tussen prestaties, kosten en risico’s.

Praktisch gezien betekent dit dat je de bedrijfsdoelstellingen vertaalt assetmanagement doelstellingen en vervolgens naar werkprocessen voor engineering, beheer en onderhoud en in op risico gebaseerde onderhouds- en investeringsplannen. Zowel voor de lange als de korte termijn. De plannen worden beheerd en uitgevoerd op basis van een werkstroom, zodat het werk efficiënt en effectief gedaan wordt. Al dan niet door externe partijen die je weer moet aansturen. En je gebruikt allerlei methodieken (best practices) om op risico gebaseerde onderhoudsactiviteiten uit te voeren en beslissingen te nemen, je processen te verbeteren om zo tot betere resultaten te komen. Uiteindelijk moet je aanpak leiden tot zo laag mogelijke kosten tijdens de levensduur van de assets.

Een gestructureerd aanvalsplan om tot optimale resultaten te komen is wel handig. Een plan dat je inzicht geeft in waar je nu staat en wat je moet doen om je doelstellingen te realiseren en tot verbetering te komen waar nodig. Maar ook het opstellen van het Asset Management Beleid, een Strategisch Asset Management Plan (SAMP) en onderliggende Asset Management Plannen horen erbij. Zodat je uiteindelijk een aantoonbare bijdrage levert aan de corporate strategie van je organisatie.

Dat is best een serieuze uitdaging, zeker omdat de dagelijkse operatie gewoon door moet gaan en er daardoor vaak weinig tijd over is om aan verbetering te werken. Voordat je het weet ben je in de bekende vicieuze cirkel beland. Wij helpen je om hieruit te komen, je doelstellingen te realiseren en resultaten te halen.

Wil je weten hoe? Zie ons aanbod hieronder.

Meer weten over assetmanagement implementeren?

Neem contact op met Jan!

ing. Jan Mens

MANAGING PARTNER & TRAINER

jan.mens@iesbv.nl