Verschillende documenten dragen bij aan de ‘line of sight’. Zoals het assetmanagement beleid en het strategisch assetmanagement plan (SAMP) met de onderliggende assetmanagement plannen. Maar hoe geef je hier invulling aan?  

Het assetmanagement beleid omvat de principes en waarden van je organisatie ten aanzien van assetmanagement. Het maakt duidelijk wat je belangrijk vindt, waar je voor staat en daarmee geeft het richting aan de activiteiten binnen assetmanagement. Van jou, je organisatie en de contractors die voor je (willen) werken. Wij kunnen je helpen om het assetmanagement beleid op te stellen in een workshop.

 Het strategisch assetmanagementplan (SAMP) legt de basis voor de implementatie en verbetering van assetmanagement en zorgt voor afstemming tussen verschillende niveaus en afdelingen die raken aan assetmanagement. Het SAMP gaat over de vertaling van de organisatiedoelstellingen naar de assetmanagementdoestellingen, de gewenste en huidige prestatieniveaus van de portfolio aan bedrijfsmiddelen en de belangrijkste risico’s, het gewenste en huidige volwassenheidsniveau van de organisatie, hoeveel dit gaat kosten en wat het gaat opleveren en de strategie om dit alles te realiseren.  

De onderliggende assetmanagement plannen, ook wel eens beheerplannen genoemd, hebben een vergelijkbare inhoud, maar dan voor groepen gelijkwaardige assets, arealen of series en een stuk gedetailleerder. Hiermee maakt de verantwoordelijke beheerder of asset manager voor zijn/haar areaal duidelijk wat de plannen voor de nabije toekomst zijn. Uiteraard zijn de assetmanagement plannen in lijn met het SAMP, maar kun je ook de verbinding leggen met persoonlijke ontwikkelplannen van betrokken medewerkers. Wij helpen je met het opstellen van een SAMP of de onderliggende assetmanagement plannen.

Assetmanagement beleid of SAMP opstellen?

Neem contact op met Diederik!

ir. Diederik van Leeuwen

Sales manager & managing partner

diederik.van.leeuwen@iesbv.nl