Ons verhaal

We weten dat assetmanagement meer is dan Techniek & Tooling alleen. Onze werkwijze noemen we sengineering. Door vertrouwen, verantwoordelijkheid en ruimte te geven, groeien medewerkers en stijgen bedrijfsresultaten structureel.

IES – Sengineers of assetmanagement

Ervaringsdeskundigen

Geen rapporten met een strik eromheen. Onze oprichters komen uit de praktijk en zijn zelf assetmanager geweest. Met zijn ervaring, ondernemende geest en oog voor de toekomst besluit Jelle Gernaat in 2003 onder de naam IES onze kennis en ervaring te bundelen en organisaties te helpen met het implementeren van assetmanagement. In de jaren die volgen groeit IES mee met de ontwikkelingen van BSI PAS 55, in 2014 opgevolgd door ISO 55000. Een strategische samenwerking gaat IES in 2010 aan met IJssel Technologie, partner in productieverbetering, om zo onze positie in de markt te versterken en onze dienstverlening te verbreden.

Cross-teams

Vanaf Jelle’s pensioen in 2012 begeleidt Jan Mens met zijn human touch IES verder in zijn ontwikkeling. Zijn ervaring in assetmanagement en ervaring als coach maakt hem een waardevol sparringpartner voor professionals van IES en voor opdrachtgevers. Maar niet aan de zijlijn met een stropdas om! Want sengineers werken in cross-teams met medewerkers van de opdrachtgevers. Zodat onze opdrachtgevers uiteindelijk zelf aan de slag kunnen met assetmanagement, en wij weer verder kunnen met een nieuwe opdracht…

Ontwikkeling vakgebied

IES is actief lid van het IAM en we dragen graag bij aan de internationale ontwikkeling van assetmanagement. Wij zijn, als eerste bedrijf in Nederland, bevoegd voor PAS 55-certificering en bevoegd trainingsinstituut van het IAM. Bij het ontwerpen en geven van trainingen en workshops geloven wij in het ontwikkelen van de mens achter de techniek. Want wanneer je medewerkers ontwikkelen groeit je organisatie ook.

Langdurige relaties

Met meer dan 60% van onze opdrachtgevers hebben wij een langdurige werkrelatie opgebouwd. We hebben veel ervaring met offshore, infra en openbaar vervoer, toch maakt de branche waarin we werken ons niet zo uit. Want ook De Efteling is onze opdrachtgever met de vraag hoe zij de attracties slim kunnen onderhouden. Daar waar organisaties investeren in bedrijfsmiddelen, leveren wij onze toegevoegde waarde. Daarin vinden onze opdrachtgevers ons integer, betrokken en deskundig. En dat is best fijn om te horen!

Meer weten over IES? Lees onze brochure!