Ons verhaal

Als experts op het gebied van implementatie van assetmanagement helpen we opdrachtgevers beter te kunnen sturen op toegevoegde waarde. Harde waarden zoals financiën en operationele excellentie. Maar ook zachte waarden als imago, omgeving en duurzaamheid. Zo creëren we samen een betere wereld.

 

SENGINEERING

Ja, we zijn van de inhoud. Engineers die zich bezig houden met assetmanagement. Maar wel van het soort dat weet dat assetmanagement meer is dan Techniek & Tooling alleen. Wij geloven in de kracht van de mens achter de techniek, in de menselijke maat in organisaties. Daarom noemen wij onze engineers, sengineers en onze werkwijze sengineering. Door vertrouwen, verantwoordelijkheid en ruimte te geven, groeien medewerkers en stijgen bedrijfsresultaten structureel.

ZELFLERENDE ORGANISATIE

Techniek kan niet zonder mensen en begint bij mensen. Daarom zijn we bij IES georganiseerd in rollen die samenwerken binnen autonome cirkels gebaseerd op holacratie. Een essentieel onderdeel van holacratie is continu bezig zijn met de eigen persoonlijke groei en ontwikkeling. Want ook een ‘sengineer’, en daarmee de organisatie, is nooit uitgeleerd!

We investeren in onze sengineers en willen dat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Het werken in rollen, wat veel flexibiliteit geeft aan onze sengineers, biedt hen ruimte om dat te doen waar zij goed in zijn. Holacratie geeft de ruimte om ook de verantwoordelijkheid te nemen over je talenten en deze aan te wenden voor jezelf en de organisatie. Hierdoor ontstaat een wendbare organisatie met autonome sengineers die zichtbare toegevoegde waarde leveren.

Door een zelflerende organisatie te zijn hebben we een cultuur ontwikkeld waarbinnen sengineers werken die zich veilig voelen om feedback te geven en te ontvangen vanuit lerend perspectief. Dit leidt tot een organisatie waarin leren de normaalste zaak is en waar vitale mensen werken die lol hebben in wat ze doen!

Ervaringsdeskundigen

Geen rapporten met een strik eromheen. Onze oprichters komen uit de praktijk en zijn zelf Asset Manager geweest. In 2003 besloten we onder de naam IES Asset Management onze kennis en ervaring te bundelen en organisaties te helpen met het implementeren van assetmanagement. In de jaren die volgen groeit IES mee met de ontwikkelingen van BSI PAS 55 die in 2014 over is gegaan in de ISO 55000. IES is al jaren lang een prominent lid van het Institute of Asset Management (IAM).

Bij ons 20-jarig bestaan zijn wij onderdeel geworden van AMCL, het grootste in assetmanagement gespecialiseerde adviesbureau ter wereld. Hierdoor kunnen wij niet alleen onze klanten van dienst zijn met een nog breder dienstenpakket en uitgebreide specialistische ervaring, maar kunnen onze sengineers ook internationaal hun vleugels uitslaan als ze dit leuk vinden.

NET ZOALS CHUCK YEAGER

We zijn ambitieus. En zijn binnen ons vak graag grensverleggend bezig. Net zoals Chuck Yeager, een voormalig testpiloot die in 1947 als eerste door de geluidsbarrière vloog. Yeager vertrouwde op zijn inhoudelijke kennis, maar had ook het lef om uit zijn comfortzone te stappen. Wat door omstanders voor onmogelijk werd gehouden, deed Yeager. Maar zonder rücksichtslos te zijn! Aan zijn drive en instelling nemen we graag een voorbeeld om zo ook assetmanagement naar een hoger plan te tillen.

Bonte boel

Vanuit BINK36 als thuisbasis werken we voor onze opdrachtgevers in Nederland, België en daarbuiten. Van slimme starters op de arbeidsmarkt tot ervaren experts op assetmanagement, met uiteenlopende interesses. We hebben triatleten, zeilers en gitaristen onder ons. Maar ook een parttime hoofdconducteur op een stoomtrein en fervente festivalgangers… Een beetje vreemd zijn we soms wel, of op z’n minst kleurrijk. Toch vinden onze opdrachtgevers ons vooral integer, betrokken en deskundig. En dat is best fijn om te horen!

Meer weten over IES? Lees onze brochure!