Ons verhaal

Als experts op het gebied van implementatie van assetmanagement helpen we opdrachtgevers beter te kunnen sturen op toegevoegde waarde. Harde waarden zoals financiën en operationele excellentie. Maar ook zachte waarden als imago, omgeving en duurzaamheid. Zo creëren we samen een betere wereld.

We weten dat assetmanagement meer is dan Techniek & Tooling alleen. Wij geloven in de kracht van de mens achter de techniek. Onze werkwijze noemen we sengineering. Door vertrouwen, verantwoordelijkheid en ruimte te geven, groeien medewerkers en stijgen bedrijfsresultaten structureel.

IES – Sengineers of assetmanagement

Sengineering

Ja, we zijn van de inhoud. Engineers die zich bezig houden met assetmanagement. Maar wel van het soort dat weet dat assetmanagement meer is dan Techniek & Tooling alleen. IES Assetmanagement gelooft in de menselijke maat in organisaties. Daarom noemen wij onze engineers, sengineers en onze werkwijze sengineering.

Door vertrouwen, verantwoordelijkheid en ruimte te geven aan medewerkers maak je pas echt krachtig gebruik van techniek. Natuurlijk vraagt dat ook wat van het management. Maar hoe mooi is het om te zien dat een monteur na jarenlang brandjes blussen zelf met dé gouden tip komt om storingen te voorkomen?!

IES staat voor aandacht voor de mens achter de techniek en daarbij is het leveren van resultaten op hoge kwaliteit vanzelfsprekend. Dit krijg je alleen voor elkaar met de juiste mensen; sengineers met een goed ontwikkelde emotionele intelligentie. En die weet IES met haar sociale technologie van holacratie nou juist zo goed aan zich te binden!

Zelflerende organisatie

Techniek kan niet zonder mensen en begint bij mensen. Wij nemen deze overtuiging mee naar onze klanten, maar ook naar onze eigen organisatie. Daarom zijn we bij IES georganiseerd in rollen die samenwerken binnen autonome cirkels gebaseerd op holacratie. Een essentieel onderdeel van holacratie is continu bezig zijn met de eigen persoonlijke groei en ontwikkeling. Want ook een ‘sengineer’, en daarmee de organisatie, is nooit uitgeleerd!

We investeren in onze sengineers en willen dat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Het werken in rollen, wat veel flexibiliteit geeft aan onze sengineers, biedt hen ruimte om dat te doen waar zij goed in zijn. Holacratie geeft de ruimte om ook de verantwoordelijkheid te nemen over je talenten en deze aan te wenden voor jezelf en de organisatie. Hierdoor ontstaat een wendbare organisatie met autonome sengineers die zichtbare toegevoegde waarde leveren.

Door een zelflerende organisatie te zijn hebben we een cultuur ontwikkelt waarbinnen sengineers werken die zich veilig voelen om feedback te geven en te ontvangen vanuit lerend perspectief. Dit leidt tot een organisatie waarin leren de normaalste zaak is en waar vitale mensen werken die lol hebben in wat ze doen!

Ervaringsdeskundigen

Geen rapporten met een strik eromheen. Onze oprichters komen uit de praktijk en zijn zelf Asset Manager geweest. In 2003 besloten we onder de naam IES Asset Management onze kennis en ervaring te bundelen en organisaties te helpen met het implementeren van assetmanagement. In de jaren die volgen groeit IES mee met de ontwikkelingen van BSI PAS 55 die in 2014 over is gegaan in de ISO 55000. IES is al jaren lang een prominent lid van het Institute of Asset Management (IAM).

Cross-teams

Vanaf Jelle’s pensioen in 2012 begeleidt Jan Mens met zijn human touch IES verder in zijn ontwikkeling. Zijn ervaring in assetmanagement en ervaring als coach maakt hem een waardevol sparringpartner voor professionals van IES en voor opdrachtgevers. Maar niet aan de zijlijn met een stropdas om! Want sengineers werken in cross-teams met medewerkers van de opdrachtgevers. Zo lopen wij soms voor langere en soms voor kortere tijd mee met de opdrachtgever in zijn bedrijf. Wij ontdekken op basis van ervaring waar knelpunten zich voordoen en lossen die samen met de mensen op. Hand in hand met werkvloer en management implementeren wij veranderingen in processen. Uiteindelijk kan de opdrachtgever weer zelf aan de slag met zijn assetmanagement.

VAN HOGESNELHEIDS LIJN TOT FARMACEUTISCHE PRODUCTIELIJNEN

We hebben Infraspeed als beheerder van de HSL naar certificering gebracht. Voor Prysmian hebben we de OEE verhoogd, zodat er meer glasvezel geproduceerd kan worden en we helpen een farmaceutisch bedrijf met het inrichten van levensduurmanagement. We hebben veel ervaring in infrastructuur, openbaar vervoer en de maritieme sector. Toch maakt de branche waarin we werken ons niet zo uit. Iedere opdrachtgever heeft een uniek probleem dat wij altijd weten in te passen in het assetmanagementkader. Daar waar organisaties investeren in bedrijfsmiddelen, leveren wij onze toegevoegde waarde.

NET ZOALS CHUCK YEAGER

We zijn ambitieus. En zijn binnen ons vak graag grensverleggend bezig. Net zoals Chuck Yeager, een voormalig testpiloot die in 1947 als eerste door de geluidsbarrière vloog. Yeager vertrouwde op zijn inhoudelijke kennis, maar had ook het lef om uit zijn comfortzone te stappen. Wat door omstanders voor onmogelijk werd gehouden, deed Yeager. Maar zonder rücksichtslos te zijn! Aan zijn drive en instelling nemen we graag een voorbeeld om zo ook assetmanagement naar een hoger plan te tillen.

Bonte boel

Vanuit BINK36 als thuisbasis werken we inmiddels met circa 17 ‘sengineers’ bij opdrachtgevers in het hele land. Van slimme starters op de arbeidsmarkt tot ervaren experts op assetmanagement, met uiteenlopende interesses. We hebben triatleten, zeilers en gitaristen onder ons. Maar ook een parttime hoofdconducteur op een stoomtrein en een capoeiradanser… Een beetje vreemd zijn we soms wel, of op z’n minst kleurrijk. Toch vinden onze opdrachtgevers ons vooral integer, betrokken en deskundig. En dat is best fijn om te horen!

Meer weten over IES? Lees onze brochure!