Een goed lange termijn onderhouds- en investeringsplan levert een essentiële bijdrage in het behalen van de organisatie doelstellingen. Risico’s die het behalen van de doelstellingen bedreigen moeten beheerst worden. Vaak is een preventieve onderhoudstaak hiervoor voldoende. Of een modificatie. Deze moeten echter wel passen in het dagelijkse operationele plan. Het onderhouds- en investeringsplan en het operationele plan moeten op elkaar afgestemd zijn. Het is echter goed om bij het ontwerp van een installatie al rekening te houden met het operationele plan, de gewenste beschikbaarheid, betrouwbaarheid, veiligheid en wettelijke verplichtingen. Zo kan vooraf tijdens het ontwerp de juiste keuze worden gemaakt ten aanzien van de te behalen kosten, prestatiedoelstellingen en beheersing van de risico’s. Het op risico gebaseerde onderhoudsconcept is de basis voor het uiteindelijke lange termijn onderhouds- en investeringsplan.

Wij stellen op basis van het te ontwikkelen of aanwezige onderhoudsconcept een lange- termijn onderhouds- en investeringsplan op dat de risico’s afdekt en past binnen het operationele plan van je organisatie. We relateren het onderhouds- en investeringsplan ook aan de werkstroom, het periodiek evalueren en actualiseren van het onderhoudsconcept en de planning & control cyclus, zodat het een rotsvast en integraal onderdeel is van het budgettering proces van je organisatie. Zodat je in het nieuwe budgetjaar goed beslagen ten ijs komt. Een goede informatiecyclus helpt hierbij en is de basis voor het optimaliseren.

Kunnen we iets voor je betekenen? Kom een keer een kop koffie drinken of bel voor een afspraak en we komen graag bij je langs.

Ook onderhoud volgens plan uitvoeren?

Neem contact op met Frank!

Frank van Vugt

Lead HRM

frank.van.vugt@iesbv.nl