Opleiden en ontwikkelen

Jouw organisatie overweegt – of heeft besloten – om aan de slag te gaan met assetmanagement. Maar is het voor iedereen duidelijk wat dit concreet betekent en wat de meerwaarde is? Beschikken medewerkers over alle handvatten die nodig zijn om assetmanagement tot een succes te maken? Is voldoende kennis en competentie aanwezig met betrekking tot de eigen rol en verantwoordelijkheid alsook de plaats in het geheel?

BLIJVEN ONTWIKKELEN EN LEREN

Binnen het assetmanagementsysteem kennen we de assetmanagementrollen asset owner, asset manager, service provider en asset user. Iedere rol kent zijn eigen taken, bevoegdheden, verantwoordelijkheden én noodzakelijke kennis en competenties. Kennis en competenties voor rollen en de functies die delen van de rollen vervullen zijn een voorwaarde om de draagwijdte, kansen en voordelen van assetmanagement voldoende inzichtelijk te hebben en de meerwaarde te realiseren in de praktijk.

Training en begeleiding geeft medewerkers inzicht in de beweegredenen om assetmanagement te implementeren of verder te ontwikkelen en geeft een heldere verklaring van de assetmanagement principes geplaatst in de context van de organisatie. Een gezamenlijk begrip start immers met het gebruiken van dezelfde taal en definities. Het inzicht in ieders rol en verantwoordelijkheid binnen het assetmanagementsysteem zorgt voor meer wederzijds begrip, wat de samenwerking bevordert.

WELKE TRAININGEN BIEDEN WE?

De 5-daagse “IAM Certificate in Asset Management”
Wil je je goed voorbereiden op het IAM-examen “Certificate in Asset Management” of heb je behoefte aan een opfrisser? Dan is deze 5-daagse training iets voor jou.

In samenwerking met Outvie bieden we deze training als publieke training aan. We kunnen deze training ook incompany voor je verzorgen en op maat maken.. Ik wil meer weten.

Geen tijd voor een klassikale training? Deze training is ook als interactieve  e-learning verkrijgbaar.  

De 4-daagse “IAM-Diploma in Asset Management”
Lange termijn investerings- en onderhoudsplannen afstemmen op de corporate strategie? Word IAM gediplomeerd voor assetmanagement naar internationale standaard met deze 4-daagse training. Let op! Als je deze training wilt volgen is kennis van het IAM Certificate vereist.

In samenwerking met Outvie bieden we deze training als publieke training aan. We kunnen deze training ook incompany voor je verzorgen en op maat maken.. Ik wil meer weten.

E-learning ‘IAM Certificate in Asset Management’
Als je je graag wilt voorbereiden op het “IAM Certificate in Asset Management” examen, maar geen tijd of behoefte hebt aan een uitgebreide klassikale training op dit gebied, is dit de ideale oplossing! De e-learning hebben we in samenwerking met de Zwitserse spoorwegen SBB ontwikkeld.

Ga rechtstreeks naar onze webshop.

Specifieke 1- en 2-daagse assetmanagement trainingen, workshops (incompany)
IES biedt verschillende in-company trainingen op maat. Van losse workshops tot meerdaagse trainingen voor verschillende doelgroepen. Zoals:

  • een 1-daagse assetmanagementtraining voor managers
  • een 2-daagse basistraining assetmanagement (verkorte versie van de IAM Certificate training zonder examen)
  • een management game over besluitvorming
  • een Assetmanagement Theater
  • een training over samenwerken in de assetmanagement rollen.

Persoonlijke coaching en begeleiding
Voor als er net nog wat meer persoonlijke aandacht nodig is, bijvoorbeeld bij het groeien in een nieuwe rol. Dit is altijd maatwerk.

Ik wil meer weten.

Elke deelnemer heeft een persoonlijke leerbehoefte. Er is daarom veel aandacht voor specifieke vragen en inbreng van eigen kennis en ervaringen. Theoretische kaders, modellen en methodieken wisselen we af met toegankelijke praktijkvoorbeelden, spellen en opdrachten. Onze trainingen kenmerken zich altijd door een maximale mix van deelnemers. Het gezamenlijk verkennen van het assetmanagement speelveld gaat daardoor makkelijker. Deelnemers leren sneller en beter én het is nog leuk ook!

Al onze trainers en het door ons ontwikkelde trainingsmateriaal zijn IAM endorsed. Dat betekent dat onze trainers en trainingen voldoen aan de strenge eisen die het IAM hieraan stelt. Zo ben je verzekerd van trainers met de juiste ervaring en didactische vaardigheden. Onze trainers investeren daarnaast in het actualiseren van ons trainingsmateriaal zodat dit steeds up to date is

Behoefte aan basiskennis of juist meer verdiepende kennis van assetmanagement en hoe je deze kennis kunt toepassen binnen de context van jouw organisatie? Onze trainers kunnen je helpen. Ik wil meer weten.

 

IES Trainers HELPEN JOU de juiste kennis en competenties te verwerven

Een training op maat? Aan de hand van jouw wensen bepalen we samen de stip op de horizon. De weg daar naartoe verschilt per vraagstuk en daarom is onze aanpak altijd maatwerk. Wij geloven in de kracht van de mensen achter de techniek. Door de aandacht voor het menselijke aspect realiseren we samen een blijvende verandering in jouw organisatie.

VOOR DEZE DIENST ZETTEN WIJ ONDER ANDERE IN:

  • Het door ons ontwikkelde IAM-endorsed trainingsmateriaal.
  • Onze ervaren IAM-endorsed trainers met minimaal meer dan 10 jaar werkervaring in assetmanagement en uitstekende didactische vaardigheden.
  • Interactieve opdrachten en serious gaming.
  • Ondersteunende case studies.
Meer weten? Diederik van Leeuwen vertelt je vrijblijvend graag meer.

Neem contact op met Diederik!

ir. Diederik van Leeuwen

Technical Director

diederik.van.leeuwen@iesbv.nl