Crisismanagement in assetmanagement

Crisismanagement in assetmanagementIn onzekere tijden, in tijden van een crisis, komt de dagelijkse bedrijfsvoering voor grote uitdagingen te staan. Denk aan een branduitbraak, overstroming, of de huidige tijd het coronavirus (Covid-19), waardoor veel bedrijven kampen met problemen, zoals:

 • Onvoldoende capaciteit door corona besmettingen en/of oplopend ziekteverzuim
 • Problemen met de contractor (die niet meer wil komen)
 • Bezuinigingen die per direct in moeten gaan
 • Continu wijzigende opdrachten door omgeving (overheid) en management

Je zit dus in de ‘Hot Seat’. Maar uiteraard had je vanuit het assetmanagement kader je ‘contincency plan’ op orde. Toch?

Crisismanagement is een onderdeel van het totale risicomanagement binnen het assetmanagementkader. Het is de strategie om het effect van een crisis, zoals de coronacrisis, te minimaliseren op je dagelijkse bedrijfsvoering, zodat je je klanten kan blijven leveren. Hier is goed assetmanagement een belangrijk onderdeel in.

De vier fasen van crisismanagement in assetmanagement

Succesvol crisismanagement in assetmanagement vraagt om het doorlopen van de volgende vier fasen:

 • Preventie en mitigatie: hoe kan je de risico’s die er zijn behapbaar krijgen?
 • Preparatie en planning: hoe kan je je organisatie voorbereiden en welke planning komt hierbij kijken?
 • Respons en besluitvorming: in staat zijn om goede respons te geven op de crisis en hierbij de juiste beslissingen nemen
 • Herstel: uiteindelijk komt er een eind aan de crisis, moet je een herstel doen en terug naar je primaire proces

Webinar crisismanagement in assetmanagement

Om leidinggevenden en mensen met een coördinerende functie in assetmanagement ook in deze coronatijd te inspireren en op weg te helpen, heeft IES Asset Management (IES) het webinar Crisismanagement in assetmanagement georganiseerd. Zie onder het kopje ‘Check’ de presentatie en de opname van het webinar om direct aan de slag te gaan!

Tijdens dit gratis 1-uur durende webinar geven Jan Mens (algemeen directeur van IES) en Diederik van Leeuwen (Managing Partner van IES) je inzichten in hoe je het effect van een crisis op je dagelijkse bedrijfsvoering kan managen en behandelden daarbij de vier fasen van het crisismanagement.

Na afloop van het webinar heb je

 • Een model om een crisis te managen
 • Een richting om de ’business continuity’ binnen assetmanagement in te richten
 • Koppeling van risicomanagement aan crisismanagement

Met deze praktische handvatten kun je dus direct aan de slag!

Check!

Het webinar Crisismanagement in assetmanagement is al geweest, maar uiteraard hebben we de presentatie en de opname van het webinar voor je onthouden!

Presentatie Crisismanagement in assetmanagement

Vul je naam en email in en je ontvangt de presentatie direct in je mailbox!


  Opname webinar Crisismanagement in assetmanagement

  Wil je ook het verhaal achter de presentatie horen? Zie hieronder de volledige webinar Crisismanagement in assetmanagement:

   

  Vrijblijvend sparren?!

  Heb je nog vragen over crisismanagement in assetmanagement? Of wil je 1 uur vrijblijvend sparren met een van onze assetmanagement professionals, waarin we met elkaar jouw plan van aanpak voor assetmanagement bespreken? Of samen bekijken welke aanpak het beste bij jouw situatie past? Dat kan!

  Na een uur heb je helder hoe je met assetmanagement in je organisatie de volgende stap kunt zetten en je daarmee assetmanagement kunt laten bijdragen aan de duurzame groei van je organisatie. Hoe je deze stap dan verder oppakt is uiteraard aan jou.

  Pak deze kans en laat je interesse blijken door contact op te nemen via de onderstaande mail van Jan Mens!