Strategisch assetmanagementplan (SAMP) in crisistijd

In onzekere tijden, in een crisistijd, komt de dagelijkse bedrijfsvoering voor grote uitdagingen te staan. Denk aan een branduitbraak, overstroming, of de huidige tijd het coronavirus (Covid-19).

Een crisis heeft veel invloed op jou als assetmanager. Mooie assetmanagementprojecten komen ‘on hold’ te staan, thuis heb je niet altijd de beschikking tot de dossiers die je nodig hebt of de tools om bepaalde analyses te kunnen doen. Echter, de assets waar je verantwoordelijk voor bent zijn er nog steeds en vragen dus ook dezelfde aandacht. Dus wat te doen?

Werken aan je strategisch assetmanagementplan (SAMP)

Gebruik je thuiswerktijd om juist nu in relatieve rust te werken aan je strategisch assetmanagementplan. Met je benen op tafel uit het raam staren en nadenken over wat je wilt met je afdeling of de assetportfolio waar je verantwoordelijk voor bent. Bestudeer hiervoor hoofdstuk Strategie & planning uit het ‘Asset Management Conceptual Model’ van het Institute of Asset Management (IAM). Daarmee bepaal je op basis van het strategisch plan van je organisatie, de strategische doelstellingen voor assetmanagement.

 • Heb jij de impact van de crisis op je asset prestaties zien aankomen?
 • Zijn je organisatiedoelstellingen vanwege de crisis aangepast en wil je je assetmanagementdoelstellingen hiernaar vertalen?
 • Wil je richting geven aan de gewenste prestatieniveaus van je assets en de belangrijkste risico’s? Maar vraag je je af hoeveel dit gaat kosten om alles te realiseren? En wat het überhaupt oplevert?

Een strategisch assetmanagementplan (SAMP) in crisistijd is van belang om de impact van de crisis te vertalen naar essentiële assetmanagementdoelstellingen. 

Webinar ‘werken aan je strategische assetmanagementplan (SAMP) in tijden van corona’

Om Asset Managers, Asset Owners en strategisch beleidsadviseurs op weg te helpen met hun strategisch assetmanagementplan in crisistijd, juist nu tijdens de coronacrisis, heeft IES Asset Management (IES) het webinar ‘Werken aan je strategisch assetmanagementplan (SAMP) in tijden van corona’ georganiseerd.

Onder het kopje ‘Check’ vind je de presentatie en de opname van het webinar die je kunt gebruiken om direct aan de slag te gaan.

Dimitri Koenen (assetmanagement professional bij IES) en Diederik van Leeuwen (Managing partner bij IES) geven je handvatten om een ‘to the point’ SAMP op te stellen. Samengevat zorgt het SAMP voor heldere assetmanagementdoelen, een concrete aanpak en betere afstemming tussen de verschillende niveaus en afdelingen binnen je organisatie. Daarmee leg je de basis voor de implementatie en verbetering van assetmanagement in je organisatie.

Programma

Tijdens het webinar worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Wat is een SAMP en hoe past het in je assetmanagementsysteem?
 • Waarom een SAMP?
 • Welke onderdelen/onderwerpen zitten er in een SAMP?
 • Waar moet ik beginnen?
 • Een stap voor stap aanpak
 • Praktische voorbeelden

Na afloop van het webinar direct aan de slag met je SAMP!

Het webinar zorgt ervoor dat je een beter beeld hebt van een SAMP met daarbij de nodige tips & tricks, inclusief een template voor een SAMP en enkele voorbeelden. Je kunt dus direct aan de slag!

Check!

Het webinar ‘Werken aan je strategisch assetmanagementplan (SAMP) in coronatijd’ is al geweest, maar uiteraard hebben we de presentatie en de opname van het webinar voor je onthouden!

Presentatie Strategisch assetmanagementplan (SAMP) in crisistijd

Vul je naam en email in en je ontvangt de presentatie direct in je mailbox!
  Opname webinar Strategisch assetmanagementplan (SAMP) in crisistijd

  Wil je ook het verhaal achter de presentatie horen? Zie hieronder de volledig webinar:

  Vrijblijvend sparren?!

  Wil je 1 uur vrijblijvend sparren met een van onze assetmanagement professionals, waarin we met elkaar jouw strategisch assetmanagementplan bespreken? Of samen bekijken welke aanpak het beste bij jouw situatie past? Dat kan! Na een uur heb je helder hoe je met assetmanagement in je organisatie de volgende stap kunt zetten en je daarmee assetmanagement kunt laten bijdragen aan de duurzame groei van je organisatie. Hoe je deze stap dan verder oppakt is uiteraard aan jou.

  Pak deze kans en laat je interesse blijken door contact op te nemen met Dimitri Koenen.

  Meer weten?