IES als medeorganisator van de ISO TC251 meeting bij de RHDHV

In de week van 15 t/m 19 oktober was IES Asset Management (IES) één van de medeorganisatoren van de 6e gezamenlijke meeting van de ISO TC251, oftewel de internationale normcommissie voor de ISO 55000-serie, bij de Royal HaskoningDHV (RHDHV) in Amersfoort.

Tijdens deze week kwamen zo’n 60 leden uit 25 landen over de hele wereld bijeen om gezamenlijk in verschillende werkgroepen verder te werken aan de ontwikkeling van de ISO 55000-serie. De ISO 55000-standaard omschrijft ‘Good practices’ voor assetmanagement en eisen voor het bijbehorende managementsysteem. Voor IES is dit de basis die wij voorzien van de praktische vertaalslag om te komen tot blijvende resultaten bij opdrachtgevers.

Tijdens de meeting is onder andere gekeken naar de verzamelde feedback en communicatie van de huidige standaard. Daarnaast hebben twee werkgroepen gewerkt aan de ontwikkeling van de richtlijnen voor toepassing van assetmanagement binnen overheden en de ‘alignment’ tussen assetmanagement en financiën.

Vanuit IES was Dimitri Koenen betrokken bij de ontwikkeling van het ISO 55010 -document over de alignment tussen assetmanagement  en financiën. Het document zal na een laatste feedbackronde in de loop van 2019 worden gepubliceerd.

Ook was een speciale seminar (over de link tussen assetmanagement en Climate Adaptation) onderdeel van de meeting, waarbij de nieuwe ISO 550002: ‘Guidelines for Applications for ISO 55001’ werd gelanceerd. Dit document geeft voorbeelden hoe de eisen uit de norm kunnen worden toegepast en op welke manier dit waarde toevoegt aan jouw organisatie. Vanaf  december 2018 is de nieuwe ISO 55002 verkrijgbaar.

Lees hier het nieuwsbericht van RHDHV over de ISO 55002.

Foto: ISO Technical Committee TC251 (bron: RHDHV)