Werken aan de NEN-ISO 55000

NEN ISO- 55000

Wie het heeft over assetmanagement heeft het steeds vaker ook over de NEN-ISO 55000. De NEN-ISO 55000 is de internationale standaard voor assetmanagement. Deze standaard is een afspiegeling van de stand van zaken en bewezen ‘Best Practices’ binnen assetmanagement. IES draagt bij aan de ontwikkeling van de norm door deelname aan de nationale normcommissie.

De nationale normcommisie

De nationale normcommissie bestaat uit een groep experts op het gebied van assetmanagement uit verschillende sectoren o.a. (semi)-overheden, netwerkbedrijven, industrie, ontwerp, adviesbureaus en certificerende instanties. Via de normcommissie zorgt Nederland voor een helder geluid in de ontwikkeling van de internationale standaard tijdens de (half)jaarlijkse bijeenkomsten. Ook wordt er vanuit de nationale commissie deelgenomen in verschillende internationale werkgroepen die werken aan bijvoorbeeld de verbetering van het 55002 document, het verzamelen van feedback over het gebruik van de norm en de relatie tussen assetmanagement en finance. Kijk ook eens op de website van de internationale commissie.

Actieve bijdrage

Door de actieve bijdrage van IES aan de normcommisie kunnen we niet alleen onze kennis en ervaringen delen, maar zijn we ook op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen en interpretaties van de ISO 55000.

Lees hier een stukje over IES als medeorganisator van de 6e gezamenlijke meeting van de ISO TC251, oftewel de internationale normcommissie voor de ISO 55000-serie, bij de Royal HaskoningDHV (RHDHV) in Amersfoort.