IES werkt aan duurzame inzetbaarheid

Net als onze klanten willen we ons bij IES Asset Management blijven ontwikkelen. Vanaf 2017 zijn we daarom bezig om onze eigen organisatie klaar te maken voor de toekomst met het project ´Van engineer naar Sengineer´. Samen met Moniek Berende van De Groeispiegel hebben we het bestaande functiehuis omgevormd naar het werken met rollen binnen IES.

In het voortraject hebben we in 2015-16, ook samen met Moniek, al een belangrijk stap gezet door het talentprogramma op te zetten. Het talentprogramma was bedoeld om ieders sterke kanten en talent te herkennen en optimaal tot zijn recht te laten komen. Bij ons intern, maar ook bij onze opdrachtgevers en partners. Door nu met rollen te werken krijgt elke sengineer, zoals we onszelf noemen, een rol binnen IES die bij ook echt bij hem of haar past. En een rol die uitgaat van je eigen kwaliteiten.

Elke rol brengt natuurlijk ook zijn eigen verantwoordelijkheden en groeipad met zich mee. Dit geeft ons allemaal een duidelijk beeld van hoe we onze toegevoegde waarde kunnen leveren aan de organisatie. Maar ook hoe IES kan op haar beurt kan zorgen voor kansen om echt te kunnen groeien. We hopen hiermee de intrinsieke motivatie te vergroten en de kwaliteiten van elke sengineer tot zijn recht te laten komen. Het project is mede mogelijk gemaakt door een ESF subsidie.

Interesse hoe rollen binnen jouw organisatie kunnen werken? Neem contact op met Jan Mens.