Winnaar van de IAM-NL NxtGen Award 2020

IES-sengineer Sascha Stikkelorum is tijdens het online event van de IAM-NL AWARDS 2020 tot winnaar uitgeroepen van de NxtGen Award! Sascha is nog maar net aan de slag en vindt het dan ook een enorme eer om de award in ontvangst te mogen nemen.

 IAM Nederland is de Nederlandse vereniging binnen het internationale netwerk van assetmanagement-professionals, the Institute of Asset Management (IAM). Het IAM ontwikkelt en deelt kennis en ‘best practices’ op het gebied van assetmanagement om individuen, organisaties en de samenleving op dit gebied naar een hoger niveau te brengen.

Jaarlijks organiseert IAM-NL een assetmanagementcongres wat als podium dient voor assetmanagers en assetmanagement-professionals uit alle sectoren. Tijdens dit congres worden er awards  uitgereikt om de successen te vieren, te leren van de genomineerden en het vakmanschap van de winnaars te erkennen op het gebied van het assetmanagement in Nederland. Eén van die awards is de Nxtgen Award, een prijs voor aanstormend talent young professionals.

Uitreiking certificaat en award door Hjalmar Boon en Arwen Matthijsen

IAM-NL NxtGen Award 2020

Sascha is nog maar net afgestudeerd, maar is in korte tijd enorm gegroeid in het assetmanagementvak en heeft al mooie resultaten weten te behalen bij onze opdrachtgevers. Zo vonden de afgelopen periode de werkzaamheden van Sascha plaats bij een commercieel farmaceutisch bedrijf op R&D en bij een groot infrastructuurbedrijf op een afdeling voor het beheer van beveiligingsassets. Bij beide opdrachtgevers ging het om grote hoeveelheden − vooral hightech − assets waarbij er geen goed beeld was van de staat van de assets, terwijl dit wel belangrijk is voor compliance en levensduurbeheer. Voor deze bedrijven ontwikkelde Sascha succesvol monkeyproof  EOL-tooling (end-of-life) op maat.

Zowel bij de opdrachtgevers als binnen IES Asset Management (IES) werd deze ontwikkeling met enthousiasme ontvangen. Hieruit ontstond het idee om Sascha in te schrijven voor de IAM-NL Awards: om aan anderen te laten zien wat zij in korte tijd heeft bereikt. Ook de kritische en deskundige jury heeft Sascha weten te overtuigen van haar kunnen. Zo kreeg Sascha, na een evenwichtige presentatie van de case waar ook ruimte was voor zelfreflectie, de NxtGen Award 2020 overhandigd! Wij van IES Asset Management zijn dan ook ontzettend trots op Sascha.

Als ten slotte nog aan Sascha wordt gevraagd of de gewonnen award iets zegt over haar assetmanagementambities voor de toekomst, is haar antwoord:

“De award zorgt er toch voor dat ik me (nog) meer gesteund voel in wat ik tot nu toe heb bereikt en ik wil zeker doorgroeien in assetmanagement. Duurzaamheid gaat hierbij een steeds grotere rol spelen en daarbij kan er nog veel bereikt worden op het gebied van levensduurmanagement en slim onderhoud. Ik denk dat ik daar wel wat aan kan toevoegen!”