Als assetmanager ben je nooit uitgeleerd

Al jaren is IES Asset Management (IES) een van de grootste spelers op het gebied van assetmanagement-trainingen in het ‘eredivisie’-segment. Tijdens onze trainingen komt niet alleen de assetmanagement-theorie voorbij, maar vooral ook wat je ermee kunt en hoe je het werkend krijgt toegespitst op jouw situatie.

In 2013 introduceerde de internationale beroepsorganisatie Institute of Asset management (IAM) het ‘Certificate in Asset Management’. Het ‘Diploma in Asset Management’ volgde in 2015. Aan beide gaan pittige examens vooraf. Het Certificate en het Diploma zijn internationaal erkend en opmaat voor de ‘Registered Asset Management Professional’-titel. Om je voor te bereiden op het examen kun je bij ons door het IAM onderschreven en getoetste trainingen volgen. Zowel als publieke training als incompany.

Endorsed trainer

Sinds 2014 heeft IES als IAM endorsed trainer al meer dan achthonderd examenkandidaten voor het Certificate en het Diploma opgeleid, ofwel ongeveer 17% van het totaal aantal examenkandidaten wereldwijd. Het plafond is nog lang niet bereikt. De vraag is groot en de beoordelingen van IES-trainingen door de deelnemers zijn gemiddeld altijd hoger dan een 8. Bovendien ben je als assetmanager nooit uitgeleerd. Nadat individuele deelnemers aan een publieke versie hebben meegedaan, keren de organisaties waar ze werken vaak terug met een verzoek om een incompany training op maat. In een incompany training kunnen we de deelnemers voorbereiden op het examen, maar ook heel gericht ingaan op de toepassing in de organisatie. Omdat beide trainingsprogramma’s modulair zijn opgebouwd, kan bij een incompany variant het programma ook zonder examen worden gedaan, de tijdsduur worden verkleind en een focus op een specifiek onderwerp aangebracht.

Via IIR of incompany?

De publieke versie van de IAM Certificate en IAM Diploma training bieden we aan in samenwerking met onze partner IIR. Daarnaast hebben we incompany versies van deze trainingen en varianten daarvan uitgevoerd bij o.a. Tennet, Rijkswaterstaat, Amsterdam Airport Schiphol, Gemeente Súdwest-Fryslân, Enduris, Infraspeed Maintenance, Regiotram Utrecht, APM Terminals, Enexis, Antea, GVB, Provincie Limburg, Movares, HTM, Idhammar (Zweden), SBB (Zwitserse spoorwegen) Irish Rail (Ierland), Port of Rotterdam, ProRail, Radboud UMC, Waterschap Rivierenland, UMC Utrecht en Waterschap Hollandse Delta.

Resultaten

De training zorgt voor meer inzicht in de brede context van assetmanagement en hoe je het kunt toepassen in de praktijk in je eigen werkomgeving. Dat is onder de streep de nettowinst van onze trainingen. We zien op de werkvloer vele kwartjes vallen, maar het belangrijkste is dat we mensen en organisaties een stap verder helpen door structureel bij te dragen aan het verbeteren van het bedrijfsresultaat. Alle medewerkers zitten na afloop van de training op dezelfde vlieghoogte, spreken dezelfde taal en kunnen ermee verder. Dat is cruciaal voor het implementeren en finetunen van assetmanagement.

Incompany training

In een incompany training draait alles om de organisatie in kwestie. We behandelen specifieke cases en laten medewerkers zelf ontdekken hoe de puzzel van assetmanagement binnen hun organisatie in elkaar past. Assetmanagement is immers niet alleen een technisch verhaal, er komen ook andere aspecten om de hoek kijken: kosten en baten, zaken als veiligheid en wet- en regelgeving en de bedrijfsdoelstellingen niet te vergeten. Tijdens een incompany training krijg je het complete verhaal voorgeschoteld, toegespitst op jouw situatie. Je leert anders denken: meer als bedrijfseconoom en minder als techneut. Je leert hoe je de kosten van het onderhoud kunt beperken en hoe je in sync blijft met de wet- en regelgeving en de doelstellingen van de organisatie. Uiteindelijk ontdek je wat er nodig is om minder achter de feiten aan te hollen en meer te focussen op de lange termijn. Daar profiteert de hele organisatie van mee.

* NIEUW! IES biedt de IAM Certificate in assetmanagement-training nu ook aan als een volwaardige e-learning voor zelfstudie.

 

Meer weten?

ir. Diederik van Leeuwen

Technical Director

diederik.van.leeuwen@iesbv.nl